| 9.2. | Mighty Vibez |
|---|---|
| 22:00 |
Subclub, Bratislava Roots&Culture meets Jah Division gang ls. ... |
| 17.2. | Robot Disco |
| 20:00 |
Valašský šenk, Nitra R-BOSCH ( Sound For Free ) rhythmix CZ/ES DOOMY BEE Reggae DnB ... |
| SWAGGA RAGGA Party vol. 2 | |
| 21:00 |
FBC Club, Martin Zdravíme všetkých labužníkov Reggae a Dancehallu! Srdečne Vás pozývame na druhé pokračovanie SWAGGA RAGGA Party v Martinskom FBC CLUBE, kde bude už 17. februára poriadne horúco!!!! Tento krát Vás na ... |
| 20.2. | FANTAN MOJAH & I-WAYNE |
Lucerna Music Bar, Praha První velká akce roku 2012 v pražském Lucerna Music Baru už má svá jména i datum! I-Wayne & Fantan Mojah patří mezi důležitý jména mladý jamajský generace, který se proslavili ... |
| 21.2. | Up Beat Matine |
Valašský šenk, Nitra PHONOTIK, JUNIOR BENGEL, SKIPI, RICHTO |
| 1.3. | Mighty Vibez |
Subclub, Bratislava LIVE: illbilly & Hitec (DE) Roots&Culture spumd, Jah Division gang ... |
| 2.3. | Jamajca |
Stará škola, Leopoldov Respect vibration sound FB Event |
| reggae night | |
klub Lúč, Trenčín LIVE: illbilly & Hitec (DE) I-man (Roots&Culture spumd), selector Haliday (Oneblood sound) |
| 6.3. | Up Beat Matine |
Valašský šenk, Nitra Respect vibration sound |
| 24.3. | 4stylez party |
Riders music bar, Levice dj Stroho(neckbreak) Respect vibration sound FB ... |
| 30.3. | Reggae night |
klub u Draka, Svatý Jur Respect vibration sound |
| 6.4. | Reggae night |
klub Lúč, Trenčín Damalistik (F) + U-cee (DE) I-man |
| 7.4. | Mighty Vibez |
Subclub, Bratislava Damalistik (F) + U-cee (DE) I-man (Roots&Culture), Ras D & Reverend (Jah Division) ft. ... |
| 6.5. | TARRUS RILEY & BLACK SOIL BAND |
Flex, Viedeň BUNFIRESQUAD p r o u d l y p r e s e n t s Tarrus Riley a Black Soil band po 1x vo Viedni!!!! START: 21:00 Aftershow ... |
| 6.7. | Summerjam Festival 2012 |
| 14:00 |
Fuhlinger See, Kolin BURNING SPEAR - TIKEN JAH FAKOLY - AMADOU & MARIAM NATTY - DANAKIL - SEBASTIAN STURM - JAMARAM - HOLLIE COOK viac info: summerjam.de |
Meno: Jojo Pešta
Nick: Jojo alebo Joe67
Sound system: DANCE CRAZE SOUND SYSTEM pomenovaný podľa legendárneho albumu - live záznam z 2Tone tour kapiel Madness, Bad Manners, Selecter, The Specials, The Beat a The Bodysnatchers v roku 1980. LP putovala po celej Bratislave v prvej polovici osemdesiatych rokov medzi ska-lnými fanúšikmi a najvzácnejšia bola originálka s logom 2TONE v strede.
Obľúbené kapely:
SKA: Madness, The Specials,Bad Manners, Hepcat
Rocksteady:Toots and The Maytals, Desmond Dekker, Ethiopians, Pioneers, Alton Ellis
Reggae:Judge Dread, Bob,Peter,Bunny a Wailers,Upsetters,King Tubby
Terajšie:Gentleman, Seeds
Sk a CZ: Acylpirin,Polemic,Svihadlo,Fidel Castro
Prvý ska koncert: Ventil RG 1982, Acylpirín asi 1983(4)?
Prvý reggae koncert: Babalet, Yoyoband 1985, Izrael v Bratislave 1986? UB40 PRAHA 1987!
Niečo z môjho reggae života:
1981 prvé nahrávky The Specials a Bob Marley,
1982 1.koncert Ventil RG,tu som sa zoznámil s "régistami" (rastamanov ešte v Bratislave nevynašli)
1988 ako člen Polemicu na altsax do 1992
1991 moja prvá ska-téka v Petržalskom Tatra Kabarete, hral som z CD a na sólo Tesláckom CD prehrávači. Myslím, že to bola asi prvá reálna ska zúrka, celé to trvalo asi dve hodiny, potom sa niekto pogrcal z alkoholu a bolo po akcii.
2005 po absolvovaní Zion stanu na Hodokvase, stretnutie s Pedrom a v septembri ako hosť v Propeleri, potom ako medziskokan na Ska a Punk akcie v Malackách. V októbri spolupráca s Domčekom v Martine, Bastion s Polemic a Ska2tonics.
November: kvôli hooligans nehranie po Bad Manners v Budapešti, ale v decembri opäť Martin, a Klub Radosť na Obchodnej.
Čo mám na rád: Tradičné ska, z čias Skatalites, 2tone ska pre svoju funny náladu. Ďalej ak kapely nielen hrajú, ale aj vyzerajú ako 2 tone, cierna a biela šachovnica, pri reggae ak je tam dostatok červeno-žlto-zelenej atd.(možno nostalgia za rokmi osemdesiatymi) a ak nové kapely skĺbia tradíciu s novými trendmi napr. Maroon Town.
Čo neznášam: Ak sa na ska koncertoch namiesto tancovania ľudia sáču a strkajú, tradícia ska je o tancovaní, dokonca taký Byron Lee aj vyučoval ako tancovať na ska ana rocksteady.A ak sa kapely delia na pravicové a ľavicové, obecne nemám rad keď sa do zábavy pletie politika. Platí to aj na reggae Bob sa mi veľmi páči, ale rastafiarianstvu veľmi nerozumiem, vlastne ani nechcem rozumieť. Napriek tomu rešpektujem ak tomu niekto verí a ešte sa mi páčia dready, najmä na babách.
Zaregistruj sa
Poslať nové heslo